Om oss

Jag heter Marie-Louise Torgnyson. Jag, min man Jan Gustavsson samt våra två barn Isabell och Mikael bor i Usteryd utanför Gemla. Jag föder upp halvblodshästar med inriktning mot dressyr kombinerat med körning. Jan föder upp jämthundar för älgjakt. Totalt har 17 föl och 105 valpar kommit till världen hos oss.

1988 köpte jag mitt första sto Maritha född 1982, E: Maraton – Gaspari – Barbarossa. Maritha har lämnat åtta föl och är A-premierad. Marithas halvsyster Flamman är mormor till hingsten Warsteiner 946. Avkomma nr 3 är ett sto Sabrina född 1991, E: Brisad. Sabrina är idag en välväxt dam med sina 172 i mankhöjd. Läs mer

Jan om hundar. Min första kull Jämthundar föddes 1995. Jag fick ”blodad tand” då de flesta jagade mycket tidigt och några blev otroligt användbara som älghundar och även till de exploderande vildsvinstammarna. Intresset för älghundar minskar inte. Jag har utbildat mig till jaktprovsdomare på älg- och vildsvin, utställningsansvarig och avelsråd i Sydsvenska Älghundklubben. Just nu håller vi på med byggnationer för att förenkla hästhanteringen och anpassa oss till de nya reglerna för hundhållning lagom till 2013.

 

Kontakt

USTERYDS KENNEL & HÄSTGÅRD
Usteryd Rydet
35599 Gemla
info@usterydsghastgard.se

NYHETER

Läs det senaste som händer på Usteryds Kennel & Hästgård

Gå till Nyheter