Historik

 

 

Från inkörning till färdig tävlingshäst
När Sabrina var tre år kördes hon in. Vi var några stycken som träffades och hjälptes åt med våra hästar.

Samma år betäcktes hon medMidt-West Ibi-light och 1995 föddes ett hingstföl.

Året därpå var Sabrina och jag med på vår första tredagars i trakten runt Ormesberga åkandes i rockard.

Efter tre dagar med nackspärr, eftersom det var lite si och så med teckengivningen vid t.ex. halt och jag var tvungen att sitta och kolla vid sidan av hästen för att inte krocka med framförvarande häst, blev jag ändå såld. Det finns inget roligare. Samma år startade hon kvalitet som femårigt fölsto och kom 3:a bästa hoppsto…

1996 var det några stycken som började tävla seriekörning och på höstkanten var det inte fullt lag så de frågade mig om jag ville vara med. Så vi åkte till Skog i Vetlanda. Där debuterade jag och Sabrina med rockard i dressyr och maraton.

 

1997 mjukstartade vi i Kalmar Udden (dressyr och precision) och i Alvesta (dressyr och precision). Finalen i Skog kunde vi inte åka till eftersom Sabrina fick juverinflammation. Laget hamnade på 6 plats.

På hösten medverkade vi på Gemla-dagarna i en teater som hette Sockenstämman och körde dit ”prästen med följe”. Vi deltog också i en vagnparad i samband med SM i plöjning på Huseby. Och naturligtvis även tredagarsturen.

På våren 1998 hårdtränade vi och genomförde 2 deltävlingar i Oskarshamn (dressyr och precision) och Alvesta (dressyr och maraton). I Alvesta tog jag och Sabrina en tredjeplacering individuellt i dressyren.

Det var Kronobergskuskarna som stod för arrangemanget men vi tävlade för Alvesta ridklubb. Finalen gick i Linköping (dressyr och maraton) och laget slutade på en femteplats.

1999 skulle vi starta på vanliga körtävlingar, med det rann ut i sanden. Jag betäckte Sabrina med Pablo.

Sommaren 2000 stod jag för tredagarsturen. Jag körde min systers häst, en valack fem år E: Windwurf 675 – Hertigen 505. Sabrina fick stanna hemma, och på lördagsnatten födde hon ett hingstföl, 14 dagar för tidigt. Läs mer om tredagarsturen på Kronobergkuskarnas hemsida.
Inkörning av Ebony E:Pablo sommaren 2004

 

 

Här ses Sabrina vintern 2005 där vi deltog i en skogskörningskurs. Både hästen och jag tyckte det var kanonskoj.

 

Hösten 2001 provade jag på att själv instruera mina första elever i tömkörning. Hösten 2002 instruerade jag en kurs i tömkörning och inkörning. Bland annat deltog en nordis på 1,5 år som nu drar vagn till sin ägares stora lycka. Men det är skynda långsamt som gäller, ett par gånger per vecka är lagom med en så ung häst.

På våren 2003 blev jag ombedd att komma ner till ett gäng från Älmhultstrakten. Vi startade med tömkörning och fortsatte med inkörningskurs under hösten.
2004 startade jag kursverksamheten med rullande vår och höstkurser. Sommaren 2005 reste jag till Anders Eriksson, Rockelstad för att validera mig.
Jag innehar intyg i introduktion och grundkurs i körning.

NYHETER

Läs det senaste som händer på Usteryds Kennel & Hästgård

Gå till Nyheter